Serien ‘Like Knows Like’ lyfter fram personer som använder sig av sociala medier

Ibland fastnar man för innehåll som är riktigt snyggt producerat och man märker att video blir större och större. En av de mindre serierna jag har fastnat för den senaste tiden är Like Knows Like som lyfter fram personer som är aktiva inom sociala medier som exempelvis är konstnärer, musiker, illustratörer, bloggare eller fotografer som använder sig av de moderna verktygen för att nå ut till sin publik.

Ovan så gör de ett personporträtt av typsnittsmakerskan och illustratören Jessica Hische som berättar lite om sitt liv i San Francisco och visar lite av det hon har gjort.

Den här typen av kortare serier som lyfter fram personer eller bolag på ett lättsmält sätt är ofta riktigt bra. Lite samma sak som Pelle Sten (då på Svenska Dagbladet) gjorde för ett par år sedan med serien Vi bygger internet. Något jag skrev om för ett par år sedan till och med.

Det behövs mer av den här typen av serier tycker jag. Inte mer än ett par minuter som fokuserar på personer eller på bolag. Kanske blir det så att jag själv letar upp en kamera och börjar göra en egen serie. Det vore roligt att testa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *