Tankar om Snapchat och lagrat innehåll

Mary Meekers fantastiska årliga rapport om internettrender för 2013 har släppts idag och ett par saker som slår mig är att Myspace är större än Instagram. Och Pinterest är större än Myspace. Dessutom visare det ganska tydligt att intresset för Facebook faktiskt minskar. Dessutom får jag upp ögonen för kinesiska Tencent med sitt WeChat med sina 400 miljoner användare. Tencent är för övrigt högre värderat än Facebook.

Men det är inte det som jag blir mest förvånad över. Det som framkommer är det att Snapchat är betydligt mer populärt än vad Instagram är. På Snapchat delas det 150 miljoner bilder per dag i jämförelse med Instagram som ligger mellan 40-50 miljoner bilder per dag. Facebook leder självklart med sina 350 miljoner dagligt uppladdade bilder men det är ändå i en annan liga.

Om Snapchat blir så stort främst för att bilderna inte lagras mer än ett par sekunder så undrar jag om det skulle fungera med andra typer av tjänster. Är vi trötta på att gilla statusuppdateringar, återpublicera andra poster på Tumblr eller skriva kommentarer i bloggar – som vi dessutom hör överallt att de kommer stanna kvar för all framtid?

Är det en rädsla som gör att vi inte vill ha allting lagrat för resten av framtiden eller att någon lagrar vår information? Skulle man se annorlunda på ett Facebook där man bara var aktiv för stunden och imorgon försvann alltid som man sagt och gjort. Sociala nätverk utan historisk funktion kanske skulle fungera och det skulle vara roligt att se hur det skulle bli.

förra gången Mary Meeker släppte en rapport så skrev jag om den här också.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273