Tillbaka från SXSW

Det har varit intensiva dagar sedan jag åkte till Austin, Texas. Inte nog med att jag har sett bra föreläsningar, lyssnat på bra artister och träffat otroligt bra människor och blivit inspirerad. Jag har även insett hur litet Sverige är och hur lite jag egentligen tänkt på större frågor.

Som när superentreprenören Elon Musk gör en keynote om större frågor som att åka ut i rymden, bygga framtidens transportmedel och förändra synen på energi. Då kommer den där känslan om att en app eller en kampanj inte är så mycket. Men visst finns det sätt att ändra de flesta branscher för att tänka lite större.

Visst finns det exempel, som exempel Uber som jag skrivit om tidigare, där man försöker ändra hela branscher och då med hjälp av att bygga ny infrastruktur för en befintlig marknad och i detta fall taximarknaden. Många marknader går att förändra tack vare mindre ingrepp men samtidigt så måste vi börja tänka på frågorna ur större perspektiv.

Dennis Crowley som grundat Foursquare pratade om framtiden för location data vilket är mycket intressant och drog paralleller hur man utläser händelser genom var folk checkar in någonstans. Det fick mig att börja tänka på en hel del idéer kring hur man värdesätter platser som även Martin Palacios funderar kring i sin blogg Local Growth som helt klart är läsvärd. Finns mycket att göra med detta och Martin har kloka tankar kring det.

SXSW var mycket i fokus på större frågor i år och mycket fokus på användaren. Det var däremot ingen tjänst som på riktigt blommade ut och det var lite för mycket tryck från olika aktörer som ville synas och för lite intresse för att faktiskt ens prova alla de apparna som syns. Det var svårt att urskilja signalerna från bruset vilket gjorde att till och med en informationsjunkie som jag inte orkade ens kolla vad som var intressant. Det blir så när det är för mycket som händer samtidigt. Kommer skriva en bloggpost om hur konferensen är i stort och hur man tacklar att allt händer samtidigt senare.

Just staden Austin gav återigen mer inspiration än någonsin att förändra matklimatet som finns i Stockholm och det konstiga med att det inte delas ut fler licenser för foodtrucks. Att utöka dessa licenser skulle skapa fler arbeten både för de som vill starta en verksamhet av det slaget och för de som måste kontrollera dessa verksamheter. Men det finns som sagt en hel del restriktioner för att göra det.

Det var lite för mycket folk i år men samtidigt kom det upp mycket bra tanker under konferensen och nästa år åker jag igen. Den saken är redan klar.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273