Tappat betalkortet? Pausa istället för att spärra

pngDet har nästan hänt alla att man glömt sitt betal- eller kreditkort någonstans eller tappat bort det när man bytt jacka eller väska. det första man gör är att spärra kortet så att det inte går att använda. Sen efter 10 minuter så hittar du kortet i väskan och ett nytt kort är redan på väg mot dig. Igenkänningsfaktorn är hög trots att det inte hänt mer än någon enstaka gång för mig.

Det enda du egentligen vill göra är att pausa kortet så att inga uttag eller betalningar kan göras under den tiden och denna funktion har Simple sedan slutet på januari. Varför erbjuds inte detta av  de traditionella bankerna för? Att enkelt kunna spärra sitt kort för stunden tills man har letat klart när hjärtat bultar extra fort. Sen dessutom kan låsa upp det lika enkelt, utan att det kostar något extra för varken dig eller för banken.

Det borde vara ganska enkelt för en bank att göra detta om man bara tänker om från början och gör ett väl fungerande system för detta. Men det krävs att bli mer lättrörlig än vad man är idag.

3 reaktioner till “Tappat betalkortet? Pausa istället för att spärra”

  1. Jamen lysande! Jag hade ju sparat både andras arbetskraft och min egen samt den ohyggliga frustration som det nu innebär när jag går omkring med oanvändbara plastkort en masse.

    Tack, tack för tipset! Nu ska jag gå och dänga knytnäven i plånboken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *