En bokaffär fylld med böcker som jag tycker om och faktiskt läser

Jag är en sån person som ganska köper mycket böcker. Inte hundratals men kanske runt 25 per år. Tyvärr så läser jag dem väldigt sällan av tidsbrist men jag köper ganska många av dem och läser någon i månaden om man slår ut det på ett år totalt. Alltså ungefär hälften. Ofta använder jag dem som referenser och tar med mig någon för att avnjutas på flygresor eller tågresor utan täckning. Tyvärr så flyger jag för sällan så pass långt att det är värt och dessutom ligger jag alltid efter på både Readmill och Pocket för att vilja ta upp den boken.

En av höjdpunkterna på SXSW är deras bokaffär som finns i Austin Convention Center under konferensen. Både första och andra året så åkte jag till Austin med en ganska full väska och kom hem med en proppfull väska där jag främst hade köpt böcker. Böcker som jag inte hade hört talas om förut som handlade om spännande saker som jag faktiskt läser. Förra året var siktet helt inställt på innehållsstrategi och jag fick tag i ett helt gäng med böcker. Det här året får vi se vad det blir för inriktning men kollar man igenom schemat på vilka som kommer skriva autografer till böckerna så kommer det nog bli en del böcker som kommer med i år igen.

Jag skulle vilja ha en sådan bokaffär året runt. Den behöver inte ens vara fysisk men den ska vara kuraterad så pass bra att jag litar på varje titel som släpps igenom som en riktig klassiker. Den behöver inte heller ha alla titlar eller ens vara billigast. Den behöver bara vara välkuraterad. Det kanske till och med är något man kan göra själv utan ett större lager av böcker. Jag har dessutom ganska bra koll på den här typen av böcker men jag vet att det är svårt att hitta nya som jag verkligen vill läsa och jag får gräva ganska länge i Amazons, Bokus eller Adlibris kataloger för att hitta det jag vill ha.

Vi får se om jag får tid för det någon gång, men visst skulle det behövas för sådana som mig och de som läser liknande böcker.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273