E-post först kanske inte är så dumt ändå

Jag läste en artikel häromdagen som gick igenom att vi hela tiden tänker på mobilen först eller desktop först eller tablet först men lyfte resonemanget till att man borde kunna tänka på e-post först.

Många har den senaste tiden pratat mycket om Sunrise som en bra kalender till iPhone och visst kan jag hålla mer om det, även fast jag inte släpper Fantastical än på ett tag eftersom jag gillar de extremt mycket. Däremot kanske inte så många vet att Sunrise började som ett nyhetsbrev man fick i sin inkorg varje morgon som förklarade dagen. Vilka som fyllde år enligt Facebook eller exempelvis vilka evenemang man är registrerad för att gå på i Eventbrite (kommer bli min räddning på SXSW).

Andra vet inte heller om att iPhoneappen Timehop började likadant med att maila ut vad som hände den här dagen för exakt 1 år sedan. Var du hade checkat in eller vad du hade postat för tweets. Sånt som kan vara roligt för att minnas vad som har hänt för dig just den här dagen. Fantastisk tjänst om du frågar mig och jag använder appen ett par gånger i veckan.

Det jag tycker är mest intressant är att vi alla pratar hela tiden om plattformar som fysiska produkter och skärmstorlekar men inte alltid vad som är bäst för mottagaren. Det gäller även mig som oftast pratar om hur man borde centralisera sitt tankesätt kring mobilen. Men eftersom att e-posten blir mer och mer mobil så kanske man borde snegla mer på e-posten och låta affären börja där för att testa sin produkt och fungerar den kan man få den att blomma ut som en app. Självklart fungerar inte det med alla typer av tjänster men säkerligen en hel del. Det är ett skönt sätt att tänka på ett nytt sätt i vilket fall. Att tänka e-post först kanske inte är så dumt ändå.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273