Det behövs ett betalningslager likt det sociala lagret

För att få till riktigt bra betalsystem på internet så behöver bankerna tänka om fullständigt. Inte bara för att deras system är lite för många och lite för uråldriga utan även för att förenkla för oss kunder som vill betala på internet.

Banken har våra konton och tillgång till våra pengar och de har definitivt koll på vår leveransadress men gör det ofta svårare än vad som behövs för att vi ska kunna handla på internet. Att göra en betalning på internet idag är ofta mer komplicerat än vad som behövs och det tar en bra stund att fylla i allt som behöver fyllas i för att ens få sitt paket skickat till sig. Då ska vi inte heller prata om implementeringen av åtskilliga betalningssystem.

Amazon har lyckats ganska bra med att lagra uppgifterna och Apple likaså men det är inte de leverantörerna som ska behöva lagra våra uppgifter för att vi lättare ska kunna handla vart vi vill.

På samma sätt som vi är inloggade på Facebook vart vi än rör oss över internet så behöver ha en chans att kunna vara inloggade med vårt konto för att enkelt kunna göra en betalning. När vi tar bort de onödiga stegen för att göra en betalning så kommer inte bara e-handlare kunna få fler kunder utan även exempelvis tidningar där man enklare ska kunna ta betalt för sina artiklar eller de som säljer virtual goods likaså.

Om man börjar se banken som ett betallager likt det sociala lager som Facebook har skapat över internet så kommer fler kunna ta betalt för sina tjänster. Men vi behöver en infrastruktur för att få detta att fungera och bankerna har stora möjligheter att just utveckla denna infrastruktur. Om inte bankerna gör detta kommer någon av de sociala tjänsterna säkerligen göra detta så det är dags för dem att börja före de bli omkörda.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273