Bärbar teknik nu även i kläder

Man ser mer och mer att quantified self börjar bli populärt utanför oss grupper av geeks. Hälsotrenden fortsätter att öka stadigt och att mäta sina framsteg är både spännande och nyttigt. Under SXSW fanns det en hel uppsjö med paneler om just att mäta sig själv och att se hälsa i första ledet. Man ser även att flera kommersiella aktörer och myndigheter har börjat snegla på området och sjukvården börjar få upp ögonen rejält.

På videon ovan är ett exempel på Move vilket är en topp för de som tränar yoga och pilates vilket läser av hur man rör sig så att man gör rätt. Den här typen av kläder med inbyggd teknik i textilen kommer vi att se mer av och inte bara i form av rena klädesplagg utan även i fler former av accessoarer. Redan nu har vi ju sett det i och med Nike Fuelband, Fitbit och Up bland annat. Apple förväntas lansera en klocka och även Samsung som dessutom i sin nya mobiltelefon Samsung Galaxy S4 kommer ha funktioner för att mäta hur man rör sig i det vardagliga livet.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273