Uber och att bli betygsatt som kund

Jag skrev för ett par veckor sedan hur mycket jag gillar Uber och jag måste erkänna att känslan är kvar. Jag har hittills åkt 6 gånger med olika bilar och trivs mycket bra varje gång. När jag åkte häromdagen så satt jag och pratade lite med chauffören som berättade att det är två saker för förarna som är helt nytt i Stockholms taxibransch sedan tidigare. För kunderna är det mycket som tidigare inte har funnits men även för förarna var det alltså en del.

Det är främst två saker som föraren tog upp och det första är att man har en straffavgift på de som inte dyker upp när bilen är på plats. Detta gör att man som förare aldrig åker till en plats i onödan. Det andra är att på samma sätt som att vi betygsätter förarna efter våra resor med Uber så betygsätter förarna kunderna. Det gör att förarna kan slippa att ta otrevliga eller hotfulla kunder exempelvis. Jag tycker det är bra att företaget kan kvalitetssäkra sina kunder men man skulle gärna få reda på att så är fallet och vilken poäng man har. Nu brukar jag inte vara otrevlig mot förare men det är ändå spännande att veta hur man ska kunna få full pott varje gång.

Dessutom berätta föraren att man alltid får en dryck när man reser som finns i stolsfacket framför när man sitter i baksätet. På alla hjärtans dag när jag och sambon åkte så fick hon en ros och jag en liten flaska skumpa dessutom. Inget fancy men det var gesten som gjorde att det kändes lite extra bra.

Det finns andra saker jag tycker är riktigt bra

  • Alltid fräscha bilar
  • Trevliga förare
  • En dryck ingår i alla resor
  • Man vet närbilen är på väg både genom appen och SMS
  • Man kan följa bilen direkt på en karta via appen
  • Redan när man beställt bilen så ser man vem som ska köra, vilken bilmodell det är samt förarens poäng och möjlighet att ringa föraren direkt
  • Betalningen sker direkt utan att behöva hala fram kortet eftersom det redan är ifyllt
  • Man kan ha flera kort kopplade till sitt konto – ett som privatperson och ett för företaget till exempel
  • Kvittot kommer snyggt via mailen så fort man hoppat av

…och det är faktiskt inte så mycket dyrare än andra taxibolag. Möjligtvis till Arlanda från centralen men annars inte.

Jag skulle vilja kunna välja förare och bil och dessutom på ett snyggt sätt kunna dricksa när jag åker. Hoppas nu också att jag har full pott och att man i framtiden kan se vilken poäng man har. Finns det fler företag som gör detta systematiskt på samma sätt med enskilda privatpersoner i Sverige?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273