Talare jag ser fram emot på SXSW

SXSW 2012Det blir som sagt var tredje gången för mig som jag åker till SXSW och det är lika spännande den här gången som tidigare. Vissa talare är nya och jag har det senaste året hängt med på tok för dåligt för att fler namn ska dyka upp som jag vill se men jag tänkte nämna ett par sessioner som jag ser fram emot på interactive-delen.

 • Tim Ferriss är en inspirerande person som bland annat skrivit böckerna 4 Hour Work Week och 4 Hour Body. Har aldrig sett honom hålla en egen session förut utan bara booksigning och panel så det ska bli spännande.
 • Elon Musk är pappa till bland annat PayPal, Tesla Motors och SpaceX. Det här får man inte missa om man nu får chansen.
 • Al Gore blir andra gången jag ser. Förra året så intervjuades han av Sean Parker från Napster/Facebook/Spotify. Inspirerande och känns lite som att Francis från House of Cards.
 • Dalton Caldwell har haft en del spännande att säga det senaste året. App.Net blev kanske inget långvarigt användande för mig än så länge men hans tankar är riktigt spännande.
 • Andy Rubin ska ha en core conversation med Guy Kawasaki. Kawasaki har jag sett förut och är alltid inspirerande men Android-skaparen Rubin kommer bli spännande att höra vad han har att säga om Androids framtid.
 • Ben Huh som bland annat ligger bakom I Can Has Cheezburger? ska prata om The Art of Making Fun of Yourself och senast jag såg honom var på FOWA 2009 och det var riktigt inspirerande. Ser mycket fram emot den här sessionen.
 • Bruce Sterling är sci-fi författaren jag sett ett par gånger men som alltid är lika inspirerande. Både på Reboot och SXSW har han vart strålande.
 • Chuck Lorry som bland annat skapat TV-serien Big Bang Theory ska ha en core conversation med författaren Neil Gaiman. Det kommer bli episkt. Kan bli lite som förra årets konversation mellan Seth MacFarlane och Mark Wahlberg som var galet bra.
 • Seth Priebatsch som ligger bakom SCVNGR har jag velat höra länge och ser fram emot den sessionen om han tar upp gamification på ett lite högre plan.
 • Chad Hurley intervjuas av Kevin Rose. YouTube-grundaren Hurley och Digg-grundaren Rose i en diskussion tror jag kan ge en del. Hoppas på det i alla fall. Rose har varit skarp i tidigare sessioner jag sett honom i. Det här kommer bli i samma stil som hans podcast Foundation.
 • Dennis Crowly som skapat Foursquare kommer prata om framtiden för platsbaserade tjänster när det går från socialt till verktyg.
 • David Carr från New York Times kommer hålla en session om hur visst typ av innehåll kommer gå mot att bli en lyxvara. Där vi kommer se en segregation i vem som har tillgång till viss typ av information. Carr är alltid spännande och för de som inte sett dokumentären Page One borde göra det.
 • David Sacks som är COO på PayPal och superentreprenören Jason Calacanis kommer hålla en diskussion om innovation.
 • Tim Berners-Lee som uppfann World Wide Web kommer prata om hopp och faror med en öppen web. Det här kan nog bli väldigt spännande.
 • Shaquille O’Neal kommer prata om sin digitala närvaro sen han slutade spela basket.
 • Randi Zuckerberg kommer hålla en session om framtiden för mode.
 • Alexis Ohanian som bland annat grundat Reddit ska hålla en session om sin bussturné förra året för att se på startups som inte var placerade i Silicon Valley. Det kan bli spännande.

Det här är självklart bara en liten liten del av de sessioner jag kommer att se på SXSW. Vissa av de här kommer jag med stor sannolikhet missa men vissa av dem får jag inte missa för mig själv. Det ska bli roligt att åka i år igen och jag hoppas att jag lärt mig misstagen från de två första åren och vet hur jag ska ta mig fram på ett bättre sätt nu. Dessutom ska jag se vad jag ska göra för att kunna lösa internetfrågan eftersom jag gärna vill ha tillgång till en uppkoppling när jag lämnar huvudbyggnaden. Men det får lösa sig.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273