RSVPster hjälper mig att hitta rätt evenemang på SXSW

AustinDen närmsta månaden kommer jag nog tjata en del om Austin, Texas, SXSW och allt som är relaterat till konferensen. Det är ju en av världens största digitala konferenser med mer än 20 000 besökare. Det är där Twitter blev stort och många andra tjänster gör sitt allt för att synas i mängden. Dessutom är musikdelen ganska galen och alla stora och up and coming artister är på plats för olika showcase och föreläsningar.

För att synas i mängden så anordnar många startups, företag och musikbolag evenemang för att synas. Att dela ut sina t-shirt, stickers, flyers och allt annat vad de delar ut räcker ofta inte. Man måste anordna en meetup, en fest eller en träff för sina användare eller lyssnare för att människor ska dyka upp. Antingen för att de är engagerade eller för att de är intresserade av just dig eller din produkt. Under interactive-delen så är borden fyllda med flyers och sticker överallt och under musikdelen så spelar folk live i varenda gatuhörn, bar, parker och hotell. Eftersom det är 2000 officiella akter på musikdelen och lika många inofficiella så är det svårt att navigera sig fram bland dessa.

För att hitta dessa lite mer undangömda evenemang så har jag registrerat mig på tjänsten RSVPster för att hitta de inofficiella evenemangen. Dessutom så följer jag de Twitterkonton jag har hittat och samlat dessa på en lista för att få reda på vad som sker hela tiden. Under hashtaggen #SXSWE hittar jag andra svenskar och var de är och vilka föreläsningar eller evenemang de är på för stunden.

Jag ser verkligen fram emot att åka. Nu är det bara en månad kvar och jag kan knappt vänta in det. Den 7 mars går planet och jag är åter igen den 17 mars som det ser ut nu. Jag hoppas vi syns där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *