Nu är det klart – Jag åker till SXSW 2013

Det blir min tredje gång jag åker till superkonferensen och festivalen SXSW i Austin, Texas i mars. Förra gångerna var 2010 och sen även 2012. Första gången var jag bara där under interactive men andra gången stannade jag även under musikdelen. Den här gången blir det både och igen och jag kommer att gilla det. Stämningen, föreläsningarna, musiken och folket.

Det är på SXSW bland annat Twitter slog rejält 2006 och det brukar vara någon app per år som lanseras kraftigt under perioden där. Dessutom ser man hur det digitala beteendet skulle vara om alla använder dessa typer av appar. Storföretagen slåss med startups för att synas och alla vill ha en plats i rampljuset för en stund. Dessutom är det många branscher på plats, alltifrån Pepsi, Microsoft och IBM visar sina sociala innovationer och ofta ligger de mer i framkant än vad man kan tro när man blickar härifrån lilla Sverige.

Förra året kom det drygt 20 000 personer dit under interactive och alla är verkligen på plats och dessutom lättillgängliga. Området är relativt litet och det gäller att hitta rätt fester och platser där rätt människor befinner sig. Oavsett ifall det är din favoritstartups grundare eller den digitala strateg eller webbninjan du alltid velat träffa. Alla finns på plats. Alla.

Förra året fokuserade jag stort på innehållsstrategi vilket fanns en hel del bra spår kring och i år kommer jag fortsätta fokusera på det spåret samt mer inrikta mig mot det mesta som har ordet growth i sig men även mer åt e-handelsutveckling som jag också följer nära och hoppas att det ger mycket av den typen av föreläsningar. Ofta är det föreläsningarna som man hoppas på som ger minst och de man är lite osäkra på som ger mest. Även de keynotes som ges är ofta riktigt bra. Förra året var det bland annat Facebooks founding partner Sean Parker (han som spelas av Justin Timberlake i filmen The Social Network) och gamla vicepresidenten Al Gore som höll en frågestund med varandra vilket var riktigt skoj. Jag såg även Nas diskutera hiphopens utveckling, Instagramgrundarna avslöjade även lite mer än vad man redan visste precis före de såldes till Facebook och en hel drös av mina UX-gurus diskuterade framtidens gränssnitt.

Inför den här resan söker jag även efter fler uppdrag att göra medan jag är där. Alltifrån att skriva artiklar till att skriva rapporter i trendbevakningen som görs där över till att hålla föreläsningar om årets starkaste digitala trender och vad som händer på plats. Vill ni få något rapporterat ifrån där allt händer samtidigt så får ni mer än gärna höra av er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *