Inocente: Kickstarterprojektet som vann en Oscar

Inocente_4_IMG_7786Jag blev chockad men samtidigt glad när jag såg att Kickstarterprojektet Inocente hade vunnit en Oscar. Projektet som med nöd och näppe klarade sitt mål på $50 000 vann alltså världens mest kända filmpriser i kategorin Best Documentary Short Subject. Filmen om den 15-åriga hemlösa Inocente från San Diego var uppbackad av 294 personer som ville stötta projektet som gjorde att den nu vann en Oscar. Jag har inte sett den ännu men snart måste jag se den.

Finansiering av musik-, film-, spel- och bokprojekt börjar bli mer och mer crowdfinansierat på samma sätt som Inocente. Man har på senare år sett fler speltitlar som blivit det och istället för att ett bolag ska stå mellan producent och slutkund så får producenten redan i början en kundgrupp och betalt för det jobb man lägger ner. Det är hitåt vi är på väg när det kommer till finansiering av den här typen av projekt. Vi har bara sett början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *