Ett test av e-postklienten Mailbox

Det tog ett par dagar sen de lanserade men nu fick jag till slut tillgång till Mailbox för att testa och vid första anblick så känns klienten bra. Jag trivdes länge med vanliga mailklienten men gick tidigt över till Sparrow för att den kändes mer som en lättviktare. Det är ganska skönt att inte ha en klumpig mailklient för att göra något så basalt som att svara på mail. Det ska bara fungera. När Google sen köpte upp Sparrow och förklarade att de inte skulle fokusera på fortsatt utveckling av klienten (trots att det kommer uppdateringar då och då fortfarande) så bestämde jag mig för att testa Googles officiella version av Gmail till iPhone.

Efter några veckors användande så designar Google om hela appen för att den ska passa i deras nya formspråk. Inget konstigt eller fel med det men jag tycker inte om det särskilt mycket. Det gäller samtliga av deras appar just nu. Jag vet inte varför men det tilltalar mig inte alls och jag tycker det känns väldigt platt. Men visst är det trendigt vilket egentligen kanske mer börjar med spelet Letterpress och hur det ser ut.

När jag väl fick reda på att det skulle komma en app som heter Mailbox som skulle vara en blandning av en e-postklient och en att-göra-app så blev jag helt till mig. Sen när The Verge gör en recension av appen visar det på att den kommer passa mig ännu bättre. Jag använder inte de funktionerna som finns i Gmail som de ser som negativa med att Mailbox inte har. Det jag kan sakna är kanske etiketter men det kan jag sköta på desktopen också. Det behöver jag inte mobilen till just i detta fall. Jag behöver enbart en e-postklient som är kvick när jag är på språng och som vet vilka mönster jag använder mig av. Det tror jag den här gör.

MailboxEfter lite tester så hjälper den mig att arkivera allt som inte är läst eller i min inkorg. Totalt har jag över 14 000 e-post sen tidigare som inte blivit arkiverade även fast jag gjorde på det sättet på min tidigare arbetsplats när jag hanterade e-posten vilket var väldigt skönt. Bara få det undanstökat. Nu tänker jag prova det här sättet på riktigt för att få en ännu bättre struktur.

Appen känns lika enkel att använda och lätt som Sparrow men samtidigt med en stark GTD-struktur vilket kommer passa mig när jag kan skicka fram mail och få in en vana i att svara på mail direkt när de kommer. Jag behöver den här typen av lättviktsklient för att kunna göra saker på språng och mitt användande av Twitter gör att jag blir mer och mer kortfattad i mail också. Det är skönt att få saker gjorda och när jag kan svara på mail direkt borde jag göra det.

Jag har provat otaliga GTD-appar men aldrig fastnat för någon direkt eftersom jag har svårt att återgå till appar bara för att återgå till dem. Jag vill inte öppna fler appar än de jag använder med andra ord. Det som gör att jag tror att jag kommer fastna för den här appen är att den tar GTD-tänket till en specifik funktion såsom e-posten som jag använder dagligen och att kombinera e-postens teknik med GTD-tänket kommer nog vara bra för mig.

Startsidan när man öppnar appen och får instruktioner för hur det fungerar är riktigt snyggt men vi får se hur länge jag fortsätter med appen men jag hoppas att jag kan komma in i ett flow när det gäller den.

2 reaktioner till “Ett test av e-postklienten Mailbox”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *