Digital Teleportation – Att vara fysisk på distans

När jag gick igenom schemat inför SXSW så sprang jag på en inriktning jag aldrig stött på förut som var digital teleportation. Det handlar om att göra något fast på distans. Det verkar vara relativt outforskat och finns inte så många exempel på detta ännu men jag tänkte gå igenom fyra exempel på detta.


Double Robotics har skapat en hybrid mellan en iPad och en Segway för att kunna vara på plats på ett ställe utan att egentligen vara där. Det här gör att du på ett ganska enkelt sätt kunna vara på en arbetsplats på ett annat ställe än där man är själv alternativt i ett klassrum när man inte kan befinna sig där. Perfekt om man vill ha en närvaro på distans med andra ord. Priset på $1999 är inte heller så farligt.


Det första jag tänkte ta upp är John Butterills initiativ med Virtual Photo Walks på Google+ där man kan gå på dessa fotografipromenader fast man inte är närvarande fysiskt. Ett bra intitiativ för de som exempelvis inte kan ta sig till dessa platser men ändå vill vara med.


Eller kommer ni ihåg Stanley som tog önskemål på vad han skulle spela via Twitter. Fantastiskt initiativ för att höra sin favoritmusik på en spelning.


Eller roboten Skippy som gör att du får en känsla av hur det är att kasta macka trots att du inte är på plats. Perfekt för de som bor i en större stad och inte kan få tillgång till naturen.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273