Det är ju just bruset som gör det spännande

Igår skrev jag om vad som händer om man skulle börja betala för Facebook och vad som händer ifall människor börjar lämna de större sociala nätverken. Det som gör det spännande att vara på dessa större nätverk är bruset. Det är att det alltid finns information att ta del av och har man inte kommit dit med antal vänner eller sidor på facebook eller brytpunkten med antal personer man följer på Twitter så blir det inte roligt att vara aktiv på sociala nätverk alls. För mig handlar det enbart om att själv kunna filtrera bland bruset som uppstår.

Det finns många tjänster som gör att jag lite då och då kan slippa mina egna spärrar av vad jag följer och ta in hela flödet med allt som postas överallt. Det finns även tjänster såsom tidningar och andra medier som filtrerar artiklar och information till mig. Dessa tjänster är mest spännande när många följer dessa så att man har något att småprata om i kön till matvarubutiken eller när man träffar personer för första gången. Det ger däremot inte den insikt jag får från alla andra källor som jag gräver i. Vissa kan självklart vara intressanta men ofta så ger det inga helhetsperspektiv. Det är det som kommer när man läser en mängd texter om samma ämne så man kan lägga ihop ett och ett.

Jag trivs att själv få vara min egen gatekeeper och hitta de artiklar som jag tycker är intressanta och visst får jag tips om dessa i sociala medier eller andra uppsamlingsplatser som exempelvis Hacker News men att få sortera och läsa ut vad som är intressant själv är det som gör att det stora bruset blir mer spännande. Sen vet jag många som vill bli matade med ”rätt nyheter för stunden” av de stora medierna men jag tycker inte det alltid är så intressant. Ibland kommer det upp en och annan nyhet eller artikel som är spännande men det ger mig inget långsiktigt värde.

Jag trivs med att vara min egen redaktör i en digital värld där det är mycket brusigt. Det är ju just bruset som gör det spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *