Rise är min nya väckarklocka

I mitt egna lilla projekt att byta ut Apples egna inbyggda applikationer så har det nu blivit klockan som fått gömma sig i en mapp till fördel för den relativt nya appen Rise Alarm Clock. Det är en av de snyggare apparna jag sett för att agera väckarklocka.

Rise uppdaterades häromdagen till version 2.0 dessutom och fick stöd för svenska och en del till fiffiga funktioner. Jag använde den själv för första gången nu imorse och det fungerade riktigt bra eftersom jag får ställa in de inställningar precis som jag vill och dessutom har den betydligt snällare melodier än vad den inbyggda väckarklockan har i iOS.

Jag rekommenderar appen helt klart om man vill ersätta den inbyggda klockan med en väckarklocka som verkligen gör sitt jobb och väcker en med en snäll melodi istället för att vakna av ett flyglarm. Man blir så mycket gladare under dagen om man vaknar bra nämligen.

Nu ska jag bara hitta ett sätt att byta ut väderappen mot en snygg och informativ app men jag har hittills inte hittat någon vinnare där.

16 reaktioner till “Rise är min nya väckarklocka”

  1. Jaså? Själv har jag inte fått den där Rise att fungera. Testade en gång och den ringde inte. Då kan jag ju inte lita på den som väckarklocka? Ios egen väckarklocka funkar alltid.

  2. Tack för tipset! Grymt snygg app, väntar med spänning inför imorgon för att se om den går igång. Anna, kan det ha varit så att du hade telefonen på ljudlöst? Apples larm går ju förbi det, men vet inte hur det är med tredjeparts-appar.

  3. För mig var det samma problem i förra versionen och därför slutade jag använda den helt när den lanserades. Nu däremot har den uppdaterats och fungerar riktigt bra (om jag skulle varit lite mer göteborgare så skulle jag skrivit att den fungerade klockrent).

  4. Provade Rise nu, och såhär gick det. Telefonen var satt på ljudlöst, och Rise lät ingenting när larmet mötte utsatt tid. Utan att lämna hemskärmen, satte jag på ljudet, och då kom Rise's ljud efter en stund. Medan den lät, satte jag återigen på ljudlöst, och Rise tystnade.

    Jag vet inte varför det är annorlunda för dig Peter, men här funkade det inte riktigt som jag ville.

  5. Har testat Rise, men fastnat för Wake-Up. Det är som en soluppgång. Dock måste skärmen vara igång föt att det ska funka. Nästan en dealbreaker, men bara nästan. Uppvakning är så sjukt skön.

  6. Har testat Rise, men fastnat för Wake-Up. Det är som en soluppgång. Dock måste skärmen vara igång föt att det ska funka. Nästan en dealbreaker, men bara nästan. Uppvakning är så sjukt skön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *