Pulled pork är både enkelt att göra och riktigt gott

pulledporkLite då och då får jag inspiration att laga mat som tar mycket lång tid att göra. Jag har tidigare gett mig på bland annat världens bästa chili ett par gånger och coq au vin för första gången för någon vecka sen. Den här gången var det däremot dags att göra en Pulled pork efter att Lillerik hade givit dig på att göra en och postat en bild på Instagram som såg helt galet god ut.

I panik så åkte jag till affären för att hämta upp ingredienser, vilket egentligen inte är så många för att göra det. Förutom en stor gryta och lite tillbehör till köttet så var det mycket enkelt att sleva ihop. Servera med tortillabröd, grillad majs och cole slaw. Även bruna bönor till är en höjdare. Det man behöver är enligt nedan.

 • 1 kg benfri fläskkarré
 • 1 gul lök modell större
 • 4 vitlöksklyftor
 • 400 g riktigt rökig BBQ-sås
 • 1 msk chipotlepulver
 • 1 msk whisky

Så här gör du

 1. Leta upp en stor gjutjärnsgryta. Min 4 liters Le Creuset fungerade utmärkt och lägg ner fläskkarrén i den. Du får putsa den om du vill men det behövs egentligen inte.
 2. Skala lök och vitlök och skär dem i stora skivor. Häll över BBQ-såsen över köttet, krydda med chipotlekryddan och en skvätt whisky på det. Lägg sedan löken på köttet efter det.
 3. Sätt in grytan med lock på i ugnen och sätt på ugnen på 125°C. Sätt klockan på 5 timmar.
 4. Efter en timma så tittar du till köttbiten och petar ner löken från köttet till grytans botten.
 5. Kolla till grytan då och då så att inget bränner fast i botten. Händer det så slå på lite vatten om det behövs.
 6. Ta ut köttet efter 5 timmar eller då köttet är så mört så att det faller ihop bara man petar på det. Dra isär köttet med två gafflar som du drar ifrån varandra. Låt det blandas ihop med resten av såsen. Smaka av med whisky, spiskummin och chipotlepulver om det behövs.

Räkna med att det tar minst 5-6 timmar att göra den här rätten så börja tidigt. Ifall ni är som mig som gjorde lite extra så kan det stå sig ett par dagar efter som lunchlådor. Det blir fantastiskt gott både samma dag som man lagar rätten och dagarna efter!

2 reaktioner till “Pulled pork är både enkelt att göra och riktigt gott”

 1. ett tips som manga kor pa har i New England trakten e apelsin juice eller appel juice i botten av grytan. Ger en skon goja i botten som e riktigt god. Annars kan man experimentera ratt fritt med kryddningen, jag brukar kora lite spiskumin, chili, rokt paprika, chipotle och annat gott.

  Gor detta regelbundet pa "Boston butt" som finns har i affarerna. Benet far garna vara i da det ger en shysst extra smak samt man kan latt se om den e klar nar benet bara glider ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *