Första dagen jag ska lära mig Ruby

fisi_640Igår frågade jag mig själv om jag kunde lära mig programmera på 100 dagar vilket mötte motstånd i att det jag vill göra kanske inte riktigt är att programmera. Jag vill lära mig att lansera saker utan att behöva en programmerare varje gång jag ska göra det minsta. Det handlar inte alltid om att programmera rätt utan mer att få ut någonting alls. För att gå mot hållet som Opbeats fantastiska affisch ovan säger. Fuck it, ship it! Det är mest ett förtydligande att jag inte ska programmera, bara lära mig att lansera egna mindre appar och börjar jag lära mig och tycker det är roligt fortsätter jag och om jag inte tycker det så återgår jag till vad jag alltid gjort. Enklare än så blir det inte.

Utöver det så gick gårdagens första lektioner bra på Code Academy och jag fick gjort följande

  • Introduction to Ruby – 16 uppgifter
  • Project: Putting the Form in Formatter – 7 uppgifter
  • Control Flow in Ruby – 17 uppgifter
  • Project: Thith Meanth War! – 8 uppgifter

Det är mycket grundläggande hittills de ungefär 2 första timmarna jag lagt på det men börjar komma upp i mindre uträkningar och syntaxen känns mycket lättare än de språk jag tidigare har provat på. Vi får se om jag klarar att å hela vägen i mål med att kunna lansera en egen tjänst till slut men jag har fortfarande förhoppningar. Jag har dessutom fått en hel uppsjö med hejarop så jag borde kunna hålla upp tempot om jag utvecklar lite hur långt jag har kommit varje dag här vid sidan av de andra bloggposterna.

Hur gör ni gör att anpassa er efter en ny vana? Vad får er att fortsätta göra något som ni inte gjort förut varje dag?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273