Det är något med En Poppel

Det finns inte tokmycket utbud inom musikkategorierna discopunk. Men ibland så trillar något in som man av en slump lyssnar på och blir trallandes till. Jag brukar vanligtvis lyssna på hiphop tills öronen blöder och håller koll på de flesta album- och låtsläpp från flera skivbolag, producenter, artister och rappare. Jag försöker även hålla koll på vilka samplingar som använts på albumen vilket är lite för nördigt för många. Det får nog bli en annan bloggpost om hur jag lyssnar på musik, den här posten ska ju handla om discopunk.

Men det händer för mig ett par gånger per år att jag fastnar för helt slumpmässiga band och artister och den här gången var det när jag gick genom stan som jag kom på att jag hade läst om bandet En Poppel någonstans. Det är ett ungt Uppsala-band som antingen kommer få en reklamhit eller kan komma att gå lite längre, i vilket fall som helst så svänger det ganska bra och jag kan tänka mig att det är ganska röjigt live.

Jag har aldrig gjort reklamfilmer men jag blir sugen på att göra det tack vare ett av deras spår som heter The Same helt plötsligt (som är inbäddad här nedanför). Introt i det spåret är ett av mer perfekta spår jag har hört som skulle kunna passa en reklamfilm på länge. Jag brukar ibland sätta ihop spellistor i Spotify för vilken typ av musik jag skulle vilja höra i en film om jag någonsin gör en sådan och det här är det första spåret som hamnar i listan ”Om jag någonsin kommer göra en reklamfilm”.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/56618593″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Vi får se om de kommer slå men jag tycker det håller en ganska bra kvalitet för att vara av den här genren. Inte så punkigt som en av mina favoriter Masshysteri utan mer ett nyare och kanske lite hårdare Sugerplum Fairy som kanske inte alltid är skitroligt. Men vi får hoppas att de fortsätter hålla samma kvalitet.

Och sen hoppas jag också att Masshysteri återförenas för ett nytt album.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273