Vardagsröstning som app

Ibland kommer det små fiffiga appar ut och för ett par dagar sedan kom det ut en som heter Polar som går ut på att du ska kunna lägga ut något som ska röstas på och sen får alla rösta på det som de känner för och även kunna kommentera. Allt sker dessutom i ett flöde så man kan hålla på ett tag. Man kan rösta på allt ifrån vilken klänning folk ska ha på sin klassåterträff till vad som passar bäst ihop med en bensinmack – är det ett taco-ställe eller en kinarestaurang? Det är inte jobbigt att rösta och inte heller särskilt svårt men det ger ett leende lite då och då när man stöter på de lite med extrema röstningstillfällena.


Luke Wroblewski som tidigare bland annat skrivit (den numera klassiska boken) Web Form Design för Rosenfeld Media och Mobile First för A Book Apart är en av grundarna bakom appen och har i videon ovan testat hur man kan rösta med bara en hand. Det visar ganska bra på hur enkel appen är att manövrera.

Vårt beteende för sådana här appar är accepterat nuförtiden eftersom vi enbart söker efter det enkla som kan göra oss glada någon minut. Det kan lika väl vara en röst som att få en like på en statusuppdatering eller en bild på Instagram. Jag är nyfiken på vad detta egentligen gör med oss och hur lite vi snart orkat om vi har kommit till den nivån. När man ser på användandet av datorer gentemot post-PC produkter så kommer säkerligen produktionen av exempelvis text minska för att det tar så pass mycket längre tid att skriva på en iPhone eller en iPad än vad det gör med ett tangentbord. Kanske kan Siri eller liknande röststyrda appar råda bot på det i framtiden däremot.

Det kommer fler och fler små appar som fyller ett litet litet syfte och det är alltid roligt att följa dessa tycker jag. Ett par i veckan kan man hitta utan problem och vissa är självklart bättre än andra. Frågan är också hur man skapar en hållbarhet i apparna eftersom de flesta apparna laddas ner, körs en enstaka gång och sedan ligger de och skräpar på hemskärmen eller i någon mapp. Men det är en helt annan bloggpost.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273