Nu finns Google Maps till iPhone igen

Det tog ett par månader från det att Apple körde ut Google Maps från iOS tills dess att Google utvecklade en egen version i sitt nya formspråk och lanserade appen i App Store igen. Från att ha varit en av de förinställda apparna som har fungerat bra hela vägen sedan starten så valde Apple att utveckla sina kartor själv. Inte ett helt bra val eftersom kartorna inte fungerade när appen släpptes. Ett exempel på det var att Göteborg inte fanns med.

Nu är som sagt Google Apps tillbaka och det ser riktigt bra ut. Den känns till och med bättre än förut och efter att ha använt den officiella Gmail-appen istället för Mail.app, YouTube har ju fått en ny app och dessutom även sneglat mer och mer på Google+ så börjar man känna igen sig i formspråket när man öppnar Google Maps.

Jag hoppas fortfarande att Apple gör om sin egna kartapp så att den fungerar bättre men det lär ta ett tag. Det är många som har fått gå från Apple, bland annat på grund av felet med kartorna, så jag hoppas de gör något bättre alternativt sluter fred med Google och gör bra saker tillsammans igen.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273