Metallica till Spotify – men bryr sig någon?

http://www.youtube.com/watch?v=jvy6LPCesOU
Det var ett event ikväll där Daniel Ek från Spotify presenterade lite nyheter och tog bland annat upp webbklienten som har varit i beta ett par veckor nu. Man kommer i framtida version av Spotify kunna följa artister och bland annat få notifikationer när de släpper nytt material vilket har varit efterlängtat av mig som verkligen följer enskilda artister noga. En del artistsidor kollar jag in på varje dag för att se så att inget nytt har hänt så det är en riktigt efterlängtad funktion för mig och jag hoppas även det gäller skivbolag eftersom jag ofta följer små obskyra skivbolag som släpper ganska smal hiphop. Helst av allt skulle den få prenumerera på producenter till spåren så att jag slapp gå igenom artisternas skivor för att hitta bra produktioner, men jag är nog ganska unik med just det.

En annan sak de visade upp är möjligheten att hitta ny musik i en vy som mer liknar Pinterest så tycker man om Pinterest design så tycker man säkert om den funktionen. Jag hoppas att den klarar av att hitta musik till mig som lyssnar på ganska smal musik och ofta behöver ny musik för att mätta mina behov. Men vem vet. Deras radio brukar fungerar bra sen de uppdaterade och jag ser gärna att det är samma algoritmer som letar upp musik i Discovery-delen.

Den danska trummisen i Metallica, Lars Ulrich, var med på eventet också och berättade att Metallica har hittat till internet till slut. De har ju varit i radioskugga i så pass många år att den generationen som växer upp nu knappt har en aning om vilka reliker det är. Sean Parker, som numera jobbar med Spotify som förut grundade Napster, var också på scenen och pratade om sin historia med Metallica. För de som lyssnade så blev det tydligen en historia i vad som egentligen hände mellan Napster och Metallica och att de nu var vänner. Men, är det egentligen någon som bryr sig längre varken om Napster eller om Metallica?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273