CoBook är en smart adressbok för iPhone

Det har gjorts extremt många försök för att göra en smart adressbok till iPhone. En adressbok som ersätter den gamla och dessutom fångar upp bilder och information från Facebook, LinkedIn och Twitter. Jag skrev häromdagen om Fantastical som faktiskt har ersatt min kalender i telefonen totalt för att det är så enkelt att använda. Däremot så vet jag inte om CoBook kommer göra samma sak men det är helt klart värt att testa det ett tag för att se om det fungerar. Att kunna gruppera sina kontakter är ju aldrig fel, speciellt på ett bra sätt.

Det finns däremot en del som jag saknar också. Jag kan inte favoritmarkera kontakter för att ha lättare åtkomst till dessa vilket jag kan med Apples inbyggda och jag kan då inte heller styra Stör ej-funktionen som nu finns i och med iOS 6. Jag kan inte heller sortera efter efternamn vilket är det jag är van vid att göra och gör i vanliga fall. Men det är ju alltid funktionalitet man saknar som är specifikt för varje enstaka person så det är svårt att göra precis alla glada.

Appen finns även för Mac vilket säkerligen däremot kan vara en bra ersättare till den kontakthanteraren även fast jag själv knappt använder den på datorn. det är inte där jag vanligtvis hanterar kontakter och jag ser inget syfte med att göra det heller.

Vi får se om jag går över till CoBook någon gång men det är helt klart ett bra försök för att förändra marknaden för adressböcker i telefonen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *