Snabbare arbetssätt för livebloggning

Jag trivdes verkligen bra som livebloggare i förra veckan på SIME och lärde mig ganska snabbt hur jag skulle göra när jag väl sitter på konferensen för att blogga direkt och publicera så fort någon gick av från scenen. Att använda WordPress som anteckningsblock och lägga in orden i meningar och försöka citera direkt var fantastiskt smidigt. Dessutom komplettera med Instagram och Instagrid för att enkelt plocka ut bilder till posterna. Att fånga upp videos som visas och publicera dessa också direkt efter sessionen. Vad gäller det rörliga materialet så var vissa lättare att hitta än andra men de flesta gick att hitta direkt via Youtube.

Det finns mycket som sägs som man inte hinner fånga upp och man märker vilka som är bra på scenen när man antecknar vad de säger. Vissa är mer förberedda än andra och presenterar något som man verkligen kan publicera vidare medan vissa egentligen bara pratar med tomma ord om ingenting. När de inte pratar om någonting som går att återberätta så är det verkligen onödigt att de är där känns det som men man märker det tydligare om man antecknar det de säger. Helt plötsligt stannar man upp och säger för sig själv ”nej, det här ger ju ingenting” och raderar allt som skrivits hittills. Det hände ett par gånger.

Det här är något jag gärna skulle fortsätta med på fler konferenser och med tanke på att det givit bra respons på det jag har skrivit så känns det som det ger mer också. Ett fantastiskt sätt att ta in det som sägs samtidigt som man delar vidare det som sägs till andra direkt.

1 reaktion till “Snabbare arbetssätt för livebloggning”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *