Riz Khan och förlängningen av sessionen om trovärdighet

Riz Khan som grundade engelska Al-Jazeera var redan på scenen redan igår men de pratar nu om hur medier formar idéer och samhällen. När alla är journalister så handlar det mer om att göra rätt saker som större medieföretag och berätta den sanna historien. När fler och fler publicerar innehåll som tidigare bara medieföretagen har gjort så måste man hålla sin trovärdighet. Ola Ahlvarsson nämnde exempel av de som dubbat och klippt i USAs president Obamas tal för att göra mashups. Visst är det roligt men samtidigt får man hoppas att människor inte går på det. Visst kan det vara så. Jag kommer att tänka på när Nordkoreas nu bortgångna ledare Kim Jong-Il gick bort så blomstrade Twitter med exempel som trodde att rapparen Lil Kim hade gått bort. Det finns ju gånger då skämten går lite för långt. Dessutom kan det slå mycket fel om det används i propagandasyfte men vi får hoppas innerligt att det aldrig slår snett.

Allt handlar om karma och what goes around comes around. Det handlar om att bygga trovärdighet som företag idag och inte bara medieföretag längre. Khan säger också att media eldar på kriser ibland men de skapar inte kriserna, det gör andra. Den här sessionen var mer som en förlängning av gårdagens presentation som också handlade om äkthet och trovärdighet.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273