På Spåret gör något bra av second screen

På Spåret digitala plattformar - iPhone, iPad och datorSVT ligger alltid först med allt och lyckas prova snygga saker väldigt långt före alla andra. Den här gången är det tävlingsprogrammet På Spåret som får en digital upplevelse samtidigt som programmet går och gör det möjligt att tävla hemma i soffan samtidigt som man ser programmet. Det här är inte direkt något nytt utan man har i flera år pratat om slutdestinationen på Twitter medan programmet har gått men nu har det alltså fått en officiell second screen-lösning. Fantastiskt tycker jag.

Jag ser mer fram emot På Spåret ikväll än vad jag gjort under veckan nu för att testa hur deras lösning fungerar. Hoppas också att andra aktörer tar efter och inspireras av detta för här har vi mycket kvar att jobba på för att göra något riktigt bra. Vi har tekniken klar för det, vi har idéerna och vi har användarna. Nu ska bara andra medieföretag också slå på stora trumman för det.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273