Om att förstå det nya nätverkssamhället

Johanna Koljonen och Johnny Lindqvist på SIMENär Johanna Koljonen och Johnny Lindqvist intar scenen på SIME så börjar de diskutera om vad man bör förstå i det nya nätverkssamhället. Den första frågan som ställs är när man är så transparent som många är idag, orkar man då lyssna? Det är enkelt idag att stänga av den riktiga världen idag och stänga in oss i spelvärldar eller andra typer av digitala samhällen. Att ha ett syfte gör oss lyckliga och genom det letar man upp grupper som tänker likadant som en själv vilket skapa olika typer av grupper i nätverkssamhället.

När vi själva blir äldre så kommer vi inte sluta att arbeta och vi har förberett dagens unga att inte arbeta. Det vi borde göra enligt Koljonen är att uppfostra barn apokalyptiskt och mammor borde bli mer som Sarah Connor i Terminator. Enligt Lindqvist kommer samhället vara socialt och teknologiskt driven vilket Koljonen håller med om och frågar sig om dagens företag utvecklas för att stanna och vara hållbara hundra år framåt. Google har en 100-årsstrategi men de flesta startups verkar inte ha det idag. Hur kan företag se mer långsiktigt idag? Många företag vill ändå finnas i över 10 år till men utvecklar de företaget för att finnas mer långsiktigt än vad det gör idag.

Det är även diskussion om att fler företag kommer att falla om de inte följer utvecklingen som sker. Detta gäller speciellt mindre företag som bara finns ett par år men även större aktörer. Detta får mig att tänka på Nokia som slutade utvecklas och verkade fastna i byråkrati och politik vilket gjorde att de inte utvecklades lika snabbt som marknaden och kunde inte hålla upp till deras behov. Man måste försöka bygga ett episkt företag idag och tänka mer långsiktigt än vad många gör idag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *