Movember

Jag har skägg. Ingen som har träffat mig har undgått det tror jag. Men direkt efter Rosa Bandet-galan så skulle många vara med och kämpa för en annan bra sak. Att raka av sig all sin ansiktsbehåring, börja om från nytt och spara ut en mustasch. Bara under november månad. Kampanjen kallas Movember och har varit aktiv varje år i november sedan 2004. Det är däremot första gången jag är med.

Det är dessutom första gången jag rakar av mig skägget sedan säkerligen 5-6 år om inte längre än så. Man kan sätta det i relation till att det var före jag fanns på Facebook och jag tror inte att jag har en enda digital bild på mig utan skägg. Jag har ett par med mindre skägg än vad jag haft på senare år men ingen helt utan skägg. Majoriteten av de jag känner har inte heller sett mig utan skägg vilket är en ny upplevelse säkerligen. Det är nog inte heller många som skulle känna igen mig på stan heller. Inte ens jag känner igen mig själv.

Jag bestämde mig ganska sent för att vara med. Sista beslutet kom när jag började trimma skägget igår kväll runt 22.30 och det är ju en rejäl ångest att göra det. Känslan av att inte känna igen sig själv är ganska märklig. Men det är ju för en bra sak och att stödja forskningen kring prostatacancer känns bra. Det var även andra saker som hände när jag rakat av mig helskägget. Jag upptäckte att när man blåser uppåt så kittlar det på näsan vilket är en ganska konstig känsla. Utan att hitta ett glas så drack jag vatten från en kran och det rann vatten ner i örat vilket också var en konstig känsla. Undrar om det är så för alla andra utan skägg?

Eftersom att jag inte riktigt trivs utan skägg så tycker jag du ska stötta mig, Social Bros vilket är laget jag är med i och hela Movember-kampanjen genom att gå in på den här länken och donera valfritt belopp. Allt går självklart till välgörenhet och forskning kring prostatacancer. Skänker du pengar så lovar jag dessutom att skägget åker tillbaka så fort som möjligt. Kommentera också vilken mustasch du helst skulle vilja se mig i under november månad.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273