Mina mobila besökare

Jag har börjat gräva ner mig mer och mer i analys och jag brukar ofta se på hur ökningen av mobil trafik ser ut. Eftersom jag inte kan redovisa några siffror från kunder så kan jag alltid redovisa mina egna siffror härifrån bloggen som jag också använder ganska ofta för att testa nya roliga analyser med.

Diagram över mobil trafik på Rosdahl.me

Här ovan ser man ökningen sedan jag har haft bloggen på den mobila trafiken och i många andra rapporter så visar det på samma siffror. Aftonbladet räknar med att gå över 50% i mobil trafik Q1 eller Q2 i nästa år som jag också tidigare har skrivit om.

2009 var det ganska skralt med mobil trafik och det var bara 0,04% som kom från en mobil enhet.
2010 så var det en rejäl ökning upp till 7,83% mobil trafik.
2011 ökade det ytterligare upp till 12,73% mobil trafik.
2012 har det hittills (30 november) varit mer än en dubblering till 31,17% mobil trafik.

Vad gällande enheter så använder de mobila besökarna 49,5% iPhones och 15,67% iPads. Resten  av enheterna är ganska blandat men den modell som syns efter dessa är Samsung Galaxy S II som 2,13% använder.

Av de mobila besökarna så kommer 42,39% som direkt trafik hit 29,19% som referenstrafik, 15,38% från sökmotorer och 13,04% från kampanjer. Att det är så många från kampanjer kan jag inte direkt se vad det kan vara eftersom jag inte haft några kampanjer ute direkt för den här bloggen. Om man sorterar ut enbart den mobila trafiken ser på referenstrafiken så kommer 7,39% från Facebook och 1,1% från Twitter.

Jag tycker det här överlag är ganska spännande siffror och jag är helt säker på att vi kommer få se en ökning till nästa år, då jag tror att många av webbplatserna som finns kommer behöva mobilanpassas. Det är nu det verkligen händer. På riktigt. Det är nu den mobila enheten går om den traditionella datorn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *