Magine

Jag har provat tjänsten Magine ett par månader och satt för ett par veckor sedan på ett tåg och kollade på en fotbollsmatch där Sverige kvitterade snyggt mot Tyskland och satt och hoppade i stolen när de gjorde mål efter mål. Det fungerade för det mesta bra när det fanns täckning men iPad-appen har lite kvar till innan den blir officiell och ur betafasen vilket man i vissa fall märker. Men visst är det en fantastisk tjänst. Det finns redan nu en uppsjö kanaler där du kan se på dessa TV-kanaler live och se tidigare program enkelt. Det blir en solklar konkurrent till vanliga TV:n som i den här utvecklingstakten på TV-sidan snart åker ut ur hemmet. Just nu använder jag den inte alls för livesändningar på TV utan främst för AppleTV:n som också blir bättre och bättre för varje dag som går. Magine tar mycket av rollen när man ska kolla på TV i mobilen eller på iPaden och fungerar även mycket väl över 3G-nätet.

Redan före tjänsten har gått publikt så finns kanalerna TV4, Kanal 5, Sjuan, Kanal 9, TV11, TV4 News, CNN, Cartoon Network, National Geographic, BBC Entertainment, TV4 Fakta, TV4 Film, TV4 Komedi, TV4 Sport, TV4 Guld och Star! Redan där så märker man hur hårt de satsar på utbudet. Tjänsten är ganska välgjord redan nu men finns som sagt fortfarande mer att göra för dem för att slipa lite på UI:t.

Igår var jag på en förhandsvisning av tjäsnten tillsammans med ett fåtal andra och jag har ett gäng invites. Om du vill ha en invite så skriv en kommentar så kan du förhoppningsvis också ta del av tjänsten. Det är helt klart värt att testa före den blir publik. Speciellt för dig som tycker om att se på TV precis när det går direkt eller se program som redan har gått i efterhand direkt i din iOS-device. Fler plattformar är dessutom redan på väg.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273