Lite tester med IFTTT

Häromdagen fick jag för mig att testa det mesta kring att autoposta allt härifrån bloggen till olika delar av de sociala nätverken via IFTTT (If This Then Than) för att se hur det fungerade mest. Jag har inte haft så mycket nytta av det förut utan gjort det mesta manuellt men jag tänkte i alla fall prova på och se hur det fungerade. Vem vet, det kanske av en outgrundlig anledning skulle bli lättare att hantera spridningen av bloggposter. Tjänsten är dessutom snygg och lättanvänd vilket är positivt.

Nu har jag stängt av det efter någon veckas utvärdering. Det blev inte bättre. Som jag kunde misstänka redan före jag testade så blir autopostning av det här slaget extremt opersonligt. Varje gång jag skrev något här så skickades det ut till flertalet ställen med samma budskap vilket snabbt blev ganska tjatigt. Det blev dessutom så opersonligt så att man somnar trots att posterna är intressanta för vissa så är det färre som läser dem om man gör på detta sätt.

Nu har jag i alla fall testat och är ganska nöjd med att ha slagit av dem. Visst är det smidigt att skicka allt till Facebook-profilen, en Facebook-page, sitt Twitterkonto och flera andra sociala kanaler men det blir liksom inte så mycket mer än så. Det blev tråkigt, opersonligt och inte ens jag blev sugen på att läsa posterna.

Jag tror detta gäller all typ av autopostning när det kommer till att förmedla någon form av budskap eller innehåll. Däremot så fungerar det ypperligt när man ska spara bilder från Instagram till Flickr exempelvis eller vill bokmärka en post på Delicious när man lägger till den i sin Pocket. Hur använder ni bäst IFTTT eller liknande tjänster och autopostar ni något någonstans?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273