Lite snabbt om SAS och sociala medier

Just nu verkar det ganska turbulent kring SAS och ledningen står tysta mot media, vilket inte är så konstigt då de har lite annat att ta tag i just i dessa minuter. Det som borde lyftas fram just nu är ändå deras sociala media-hjältar som försöker hjälpa kunderna att få upprättelse direkt nu under kvällen trots att deras tid egentligen bara är 08.00-20.00 dagligen. Ingen på SAS verkar sova förrän den här krisen är över.

Nu ikväll lyckades de boka om en person på endast 22 minuter, klockan 22.56 en söndag – via Facebook. Både kanalen Facebook och Twitter blomstrar så här dags för SAS och de försöker hjälpa kunder vars flygplan blir inställda, vilket hittills verkar vara tre stycken imorgon förmiddag. Däremot så svarar de sällan på frågor eller kommentarer om själva krisen.

Det man borde lära sig av den här krisen är att upprätthålla kontakten till kunderna på deras plattformar och göra det när det är som mest kris, trots att de inte arbetar under de tiderna vanligtvis. Det här är något som SJ exempelvis borde ta med då de är svåra att få tag på i vissa tider när de inte är aktiva vilket är tidiga morgonar eller kvällar. Eller banken SEB som har telefontjänst dygnet runt men inte kundtjänst på plattformar som Facebook och Twitter då. Fler borde ta efter Cecilia och Åsa som arbetar nu under kvällen på SAS med att svara på kundernas förfrågan om vad som händer med bolaget och deras resor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *