Känslan av en iPad Mini

En vän till mig köpte en iPad Mini häromdagen och tog med den till en middag så jag fick känna och klämma på den. Behovet ökade ganska snabbt och storleken är helt perfekt för att hålla i handen när man ska läsa en bok eller ifall man reser. Den är verkligen helt perfekt i dessa avseenden och det har lockat något extremt att köpa en.

Det fanns ett par negativa saker dock som jag märkte efter bara ett par minuters användande. Det första är att det inte är någon retina-skärm och går man från en iPad 3 till en iPad Mini så är det ganska ansträngande för ögonen. Det andra var att text kändes väldigt liten när man öppnade webbplatser såsom DN.se och hamnar i ett mellanläge mellan att vara för stort för mobilversionerna och för litet för desktopversionerna. Detta ser jag som ett stort problem och kanske något vi måste börja på tänka extra på ganska snart.

Trots att jag skulle vilja ha en för att läsa på så blir det nog inget köp i första taget trots att det skulle vara bra att ha en när man ska testa webbplatser. Däremot skulle jag alla dagar i veckan välja en iPad Mini före en Amazon Kindle Fire eller valfri Android tablet vilket inte alls var lika säkert bara för någon dag sedan då jag tänkte mycket på om jag skulle införskaffa en av Amazons skönheter.

Jag har tidigare skrivit om iPad mini som second screen och jag tror verkligen på att den skulle vara ett perfekt komplement till TV-apparaten eller live-evenemanget för exempelvis val, TV-serier eller konferenser. Visst är det en riktig succé och att redan första helgen vid sälja 3 miljoner iPads säger ett och annat. Nu ska den bara få en lite bättre skärm och webbplatser anpassas.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273