Holvi är en smart bank för grupper

Ofta när jag nämner ordet framtidens bank så skriker folk efter Simple. Inte beroende på funktionaliteten verkar det som utan det är det enda sättet folk har hittat som är nytt inom bankvärlden. Det är så torrt på finansmarknaden så att det bara är de som hörs och syns. När jag pratade om banker i förra veckan tillsammans med Martina över en fika så nämnde hon den finska banken Holvi som jag helt hade missat. Holvi är en banktjänst för grupper utvecklat av en grupp som bryr sig om sina kunder och vill att kunderna ska ha det enkelt och snyggt. Målet är att det ska bli roligt att ta hand om ekonomin för ett gruppprojekt.

Med Holvi kan du enkelt ha koll på dina gemensamma konton i grupper för att enklare få en överblick över projekt vilket är perfekt för de som håller i konferenser exempelvis. Att öppna ett konto tar någon minut och man kan enkelt skapa budgetar för projektet och få in betalningar från exempelvis besökare till en konferens. Banken hanterar intäkter och utgifter enkelt för projektet och kan även sköta faktureringen direkt från tjänsten. Dessutom tar den hand om bokföringen och man kan betala fakturor direkt i systemet. Själva bankkontot är gratis men Holvi tar 0.90€  för inkommande och utgående transaktioner. Om någon betalar med kreditkort så tar det en avgift på 3% av beloppet. Man kan dessutom använda Holvi som ett CRM för att hantera sina kunder och kontakter för det enskilda projektet.

Visionen de hade var att finansmarknaden inte riktigt hängde med marknaden riktigt. Det som var väsentligt för 10 år sedan är inte alltid aktuellt längre och varför ska marknaden behöva lida för det. Ska det behöva vara ett dåligt användargränssnitt för kunder och ska allt bestå av trista färger och kalkylark? Holvi vill att man ska kunna fokusera på sin kreativitet istället för kalkyleringar och Excel-ark.

Om grannarna i Finland kan lyckas med det här så borde väl vi här i landet falukorv också kunna det?

4 reaktioner till “Holvi är en smart bank för grupper”

  1. More than a bank … Ratkaisu seuroille ja yhteisöille / en lösning för föreningar och sammanslutningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *