Haiku Deck för iPad fokuserar på berättelsen

Det finns en hel djungel med appar för att skapa presentationer. Det finns den gamla draken Powerpoint från Microsoft och Apples motsvarighet Keynote och ett annat exempel är Prezi som man blir ofta snurrig av att både använda och följa. Många försöker innovera på området och det blir roligare och roligare att göra presentationer. Dessutom använder man verktygen till wireframing idag för att det är så välutvecklade verktyg och väldigt mycket går att göra. Men ibland vill man skapa en presentation och bara fokusera på berättelsen.

Jag provade Haiku Deck för iPad häromveckan när jag skulle hålla en pecha kucha (20 slides med 20 sekunder vardera) där jag ville skala av så mycket som möjligt och det passade perfekt. Det smidiga är att man måste begränsa sig själv och det finns ett par stilar med typsnitt som man kan använda och köpa en del in-app. Inbyggt i appen så finns det en bra sökfunktion för att hitta bilder till presentationen som söker efter CC-licenserade bilder på bland annat bildtjänsten Flickr vilket gör det väldigt lätt att hitta passande bilder. Man kan ställa texten på ett gäng olika sätt men bara ha en rubrik och en underrubrik som mest per slide. Detta gör att man fokuserar främst på presentationen och inte på flashiga transitions, långa listor eller massvis med brödtext.

Nu har jag bara provat appen en enda gång men kommer göra det igen när tillfälle ges för det och det finns ett passande tillfälle. Vilka appar använder ni för att skapa presentationer?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273