Google, Facebook och Microsoft på SIME

Under den första delen av SIME så intervjuades Rikard Steiber från Google, Heiko Hebig från Facebook och Joe Wilson från Microsoft. Fantastiska monsterföretag i den digitala världen som har mycket bra folk kopplade till sig. Det var en fröjd att få höra vad de hade att säga.

Det alla fokuserade främst på är den mobila revolutionen som vi är mitt i just nu. Alla vill ta marknaden men på sina egna vis. Google har även ett problem idag med att lägga sitt sociala lager över alla sina tjänster och sa direkt att Google+ inte är en direkt konkurrent till Facebook utan ett komplement till sina egna tjänster. Det tycker jag är spännande eftersom många har frågat sig om Google bara försöker kriga mot Facebook för att det är det största hotet mot sök. Så är självklart fallet eftersom vi inte behöver göra något aktivt längre utan blir matade med information från andra som redan har sökt upp information numera. Heiko från Facebook berättade att de har 120 miljoner användare som bara använder tjänsten via mobilen och inte alls använder desktop. Just det med mobile-only tjänster är spännande och jag har gått igenom det i somras angående ifall det skulle fungera med banker.

Ta det bästa [produkterna/tjänsterna] du har och ge det till entreprenörer gratis så att de kan göra otroliga saker med dem” säger Wilson från Microsoft. Det är lite som att se sin produkt vidareutvecklas av andra och gör att kreativiteten inte bara behöver komma inifrån företaget som utvecklat produkten längre. Det är få företag som lyckas med detta men många har börjat försöka sig på det. De som först lyckas göra detta bra kommer vara det företag som lyckas. Wilson sa också tydligt att ”Developers are the next generation rock stars”. Jag tror han har rätt.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273