Ericsson presenterar lite siffror och sin framtidsvision


Tidigare under dagen pratade Ericsson om human resources och det nya nätverkslandskapet för de nätverkande människorna och under en workshop lite senare under dagen. På Ericsson arbetar idag ca 108 000 personer över hela världen. Finns i 180 länder och levererar nätverk till två miljarder människor världen över. 40% av alla mobiltelefonsamtal görs via Ericssons nät och är det femte största mjukvaruföretaget i världen just nu vilket man inte alltid tror.

För varje 100 nya bredbandsuppkopplingar så skapas det 80 nya jobb. För varje ökning på 10% så ökar BMP med 1% i det aktuella landet. För varje fördubbling av hastigheten i bredbandet så ökar BMP generellt med 0,3%. Det är riktigt intressanta siffror  som visar på att det utvecklar samhällen att installera och höja kapaciteten på nätverken.


Det case de valde att lyfta under sessionen var The VIP Pizza Magnet som visas i filmen ovan. Det är bara ett exempel på hur man kombinerar handel med uppkopplade enheter. Vad är det som under år 2020  kommer att komma är väldigt svårt att förutspå eftersom mycket av utvecklingen går väldigt snabbt och kommer gå ännu snabbare ju längre fram vi kommer.

Om man kollar på Ericssons Youtubekanal så har de väldigt mycket bra innehåll vilket jag uppskattar mycket och tycker man borde prioritera. Det ligger i samma nivå som General Electrics och båda företagen vill verkligen förändra en hel värld. Det gör båda företagen dessutom till mycket inspirerande företag. Hoppas att fler tar efter detta och börjar visa utvecklingen framåt. Det behövs.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273