En summering av SIME 2012

Under två långa dagar har jag varit på SIME och följt det mesta jag har kunnat och provat på att liveblogga om allt som hände där. Totalt sett, inklusive den här posten, så har det blivit 23 bloggposter som handlar om eller angränsar till konferensen. Själva formatet med att liveblogga var helt nytt för mig men väl värt att testa tycker jag. De poster som har skrivits specifikt om de olika sessionerna är

Jag har aldrig livebloggat på det här sättet förut men jag ville prova det för att det är ett spännande format. Sen att jag använder min egna blogg kanske inte känns helt rätt i slutet eftersom många av det totala antalet poster just nu handlar om SIME. Men det ändrar sig efter han. Jag provade även arbetssättet att använda Instagram som fotoverktyget för att enklare ta bilder och snygga till dem till bloggposterna. Det jag gjorde var att ta en bild, fräscha till den lite med instagram, skicka upp den och sen hämta den direkt med verktyget Instagrid vilket jag tror borde vara den snabbaste vägen just då. Sen försöka att publicera bloggposten så fort någon gick av scenen så att jag kunde börja på nästa bloggpost. Det gick inte alltid men i de flesta fall lyckades jag med det. Jag undrar om det är så här journalister jobbar ofta eller ifall det är mer reflektion och lite ledtid för att få ut artiklarna. Jag fick bra respons från flera olika håll med livebloggandet och det skulle definitivt vara roligt att göra det igen.

Mina egna intryck har varit många. För det första så tycker jag att de flesta lyfte fram vikten av äkthet och trovärdighet för att skapa lojala kunder eller fans till sina varumärken. Dessutom så ser man mycket på nya enheter och hur dessa förändrar alla typer av branscher. Mobilen börjar verkligen ta plats nu och tablets likaså. Aftonbladet räknade ju exempelvis med att mobilen går om desktop på deras huvudsajt redan Q1 eller Q2 2013 vilket är spännande. Det är helt enkelt för jobbigt att ta upp datorn och använda den istället för mobilen. Inte så mycket nytt egentligen men det var fortfarande spännande att se.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273