Litar man på sin mobil?

Stod och trampade på gymmet för en stund sedan. Det kan vara bland det bästa som finns på hösten. Man står där och trampar för att bränna kalori efter kalori, lyssnar på en podcast och tänker på saker och ting. Sen igår har jag däremot börjat tänka på ifall man litar på sin mobil eller på sin desktopdator/laptop mest. Jag tycker det är spännande när det kommer till alla mobila tjänster som dyker upp, en och en, och se hur användare använder dem. Vi ser också fler viktiga tjänster med allt för att hantera våra kalendrar till att hantera våra räkningar.

Hur stor är egentligen tilliten till din mobil för säkerhet kring detta? För mig är det ingen speciell skillnad i hur jag hanterar olika devices beroende på information men jag kan tänka mig att det är fler som litar mer på sin dator än på sin mobil för att hantera känslig data. Svenskar som använder internet dagligen har stagnerat sedan 2009 men sedan 2009 har svenskar som använder mobilt internet dagligen däremot nästan tredubblats från 19% till 54%  (enligt rapporten Svenskarna och Internet 2012).  Detta kommer fortsätta öka de närmsta åren och jag hoppas att de som tidigare tagit lång tid för att lita på säkerheten för att handla på internet kommer kunna gå över smidigt till att lita på att handla mobilt.

Jag är övertygad om att tiden för den vanliga datorn börjar komma till sitt slut. I alla fall när det kommer till konsumtion av information och för att göra sina viktiga ärenden. Mobilen tar över mer och mer och där mobilen inte har fått sitt fäste börjar tablets få sitt fäste. Vi kommer se betydligt fler tjänster som tänker mobilen först när de utvecklar samt en hel del tjänster som redan nu helt kommer överväga att inte finnas i annat än mobilen. Frågan är bara om användarna är där och vågar lita fullt ut på sin mobil. Jag hoppas det och ifall det är så så kommer den här processen från den gamla dator-eran till mobil-eran gå mycket snabbare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *