Det interaktiva gymmet

Finns det något man skulle vilja starta i en era som denna så är det det uppkopplade gymmet. Jag och Joakim Nyström hamnade i en diskussion om det häromdagen när det handlade om hälsotrenden som just nu skakar Sverige. Jag hakade på direkt när jag köpte en uppkopplad våg och har sedan två månaden gått ner 9,8 kg. Det finns däremot mycket mer att göra för att göra gymmet och träningen ännu mer interaktiv.

Konceptet att kunna gå till gymmet och komma in med hjälp av sin NFC-device, checka in på de olika stationerna som mäter ens aktivitet och skickar det vidare till valfri mät-app. Det kan vara Runkeeper eller ShapeUp Club exempelvis. Att direkt kunna få in denna data i apparna skulle kunna göra så att man enkelt kan spåra sin aktivitet och se hur det ger resultat. Detta skulle även kunna fungera på gruppträningar när man checkar in och tränaren godkänner alla som hållit tempot uppe under passet.

Man kan enkelt skapa lojalitetsprogram för gymmet genom att se aktiva människor och dessutom enkelt kunna stoltsera med exakt hur många kilon gymmet har bränt totalt eller exempelvis hur mycket fettmassa som omvandlats till muskler. Dessutom kan man skapa gruppträningar och tävlingar tillsammans med andra på gymmet för att mäta sig själv med den man går och tränar med. Implementerar man detta på en kedja så kan man enkelt kunna tävla mellan olika gym, både för att få fler människor att börja träna och för att skapa en peppande känsla för att göra ännu bättre ifrån sig.

Jag tror detta skulle kunna vara ett bra sätt för att få ytterligare fler att börja träna. Det finns en målgrupp som kanske inte är så stor men när man väl börjar spåra sig själv och sin aktivitet så är det roligare. Kan man dessutom göra det tillsammans med andra så är det ännu roligare. Det skulle vara väldigt roligt att se över ett sånt här koncept tillsammans med en redan existerande träningskedja. Skulle du gå på ett gym där man enklare kan mäta sin process till ett bättre liv?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *