Årets upplaga av Internetdagarna

Årets upplaga av Internetdagarna började den här veckan starkt och inleddes med att skuggas av en riktigt infekterad jämställdhetsdebatt då det framkommit att talarna främst är män, som på de flesta andra konferenser. Dessutom så skedde det en succélansering av den nya lifeloggingprodukten Memoto som lanserades på Kickstarter och lyckades nå sitt mål efter bara 5 timmar!

Om vi bortser från jämställdhet och lifeloggingprodukter en stund så började Internetdagarna redan på måndagen med fyra parallella spår varav jag valde att besöka Internet Discovery Day där nya startups presenterades och det är alltid roligt att se alla startups som hittar dit. En hel del man inte har sett sedan tidigare och många innovativa idéer som pitchades. Bland de bästa jag såg där var Feelify, Healthy Heroes, Virtusize och The Beta Family där samtliga hade en tydlig pitch. Skoj också att se att det verkar bubbla inom startupsfären i Stockholm och att flera mobilfokuserade startups börjar dyka upp.

Den mest spännande sessionen på resetarande Internetdagarna som passade mig bäst var en av de sista, The Swedish Startup Mafia som modererades av Joakim Jardenberg och Annika Lidne. De ställde frågor till Mattias Miksche, Andreas Ehn och Jin Moen där problem kring de svenska beskattningsreglerna kring personaloptioner lyftes och hur marknaden går mer och mer mot mobilt bland annat.

Annars var det inte så mycket som var intressant för mig. Jag vill ha fler siffror än det som presenterades på föreläsningarna och panelerna. Det var långt ifrån allt jag hann se men det borde gå att få in på samtliga. Tycker överlag det var en bra konferens men att det borde bli aningen mindre fokuserad på tung teknik nästa år och bredda ytterligare lite mer. I alla fall mjuka upp konferensen lite på sina håll.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273