Väga, mäta och peppa

Det senaste 1,5 åren har jag ätit gott. Flera gånger i veckan. Nästan varje dag om jag tänker efter. Det har resulterat i att jag har gått upp lite i vikt. Närmare 15 kilo på 1,5 år, vilket är den tid jag bott i Stockholm, om man ska vara detaljerad. Som många vet så är det dessutom lättare att gå upp i vikt än att gå ner i vikt en från den första september så börjar mitt, på riktigt, första försök någonsin att gå ner ett par kilon. Det är inte för att jag inte trivs med mig själv, för det gör jag verkligen, och det är inte för att jag inte vill äta gott, för det vill jag också verkligen. Jag mår inte heller särskilt dåligt av det. Jag måste bara äta lite mindre varje gång jag äter för att det inte ska eskalera och till slut bli ett problem.

För att lyckas med detta så tjuvstartade jag förra månaden med att köpa en ny våg. Det är en Withings, som jag för övrigt skrev om för drygt två år sen. Den kopplade jag ihop med ShapeUp Club som jag har registrerat mig med ett betalkonto på. De har en föredömlig app till iPhonen som man inte får missa om man planerar att räkna kalorier och planera sin viktnedgång. Självklart har jag också kopplat Runkeeper till ShapeUp Club så att den registrerar kaloriuttaget varje gång jag rör mig. Jag försöker vanligtvis gå 7-10 km efter jobbet varje dag.

Förutom att räkna kalorier så har jag även en stegräknare som heter Fitbit som räknar mina steg och hur många trappor jag går i. Detta för att kunna sätta dagliga mål för mer vardagsmotion. Förutom det har jag också börjat försöka spåra mina sömnvanor med hjälp av Fitbit och Sleepcycle för att se om jag kan göra något för att sova bättre.

Från den 1 september till den 1 maj så har jag ett mål att gå ner lite drygt 20 kg. Jag har delmål på hur långt jag ska gå genom Runkeeper och hur mycket kalorier jag får äta per dag för ShapeUp Club. Jag har tjuvstartat lite sen jag fick min Withings och på 3 veckor har bottennoteringen varit 6 kg lägre än där jag började. Nu ska vi bara se om det går att nå det slutgiltiga målet också. Hur gör du för att peppas att gå ner det där extra kilot och mäter du också några av dina vanor för att peppas?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273