Likeable

Ordet likeable är ett adjektiv som jag inte vet hur jag ska böja till svenska. Det påhittade ordet gillbart låter mest som ett efternamn och gillat känns som något man har gjort när man tryckt på gilla på Facebook. Älskvärt skulle kunna vara en kandidat men det låter så extremt pretentiöst och det är inte så jag vill att det ska låta. Om man slår upp et på Google Translate så är det sympatisk, tilltalande och behaglig som dyker upp. Och det är inte heller det jag vill få fram.

Det jag vill förklara med ordet likeable är att man kan skapa innehåll som är sådant man vill trycka på gilla-knappen. Med andra ord inenhåll som är lätt att gilla och dela. Ordet delbart är inte det jag vill få fram heller för det beyder något annat för mig.

Har du något förslag vad likeable heter på svenska för att få fram det jag menar?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273