Wrapp tar över världens alla papperspresentkort

Företaget Bohemian Wrappsody AB vars första produkt, mobilapplikationen Wrapp, var under en lång period i så kallat stealth mode. Jag måste direkt erkänna att så fort det blev officiellt vad det var så var jag skeptisk och var inte heller sen med att ställa mig i ledet och säga ”det där med mobila kuponger – det är väl varken nytt, roligt eller särskilt givande”. Det är det inte heller. Det är varken nytt eller roligt men ibland kan det däremot vara lite givande. Själva frågan var redan lite infekterad för mig när Bonnier beslutade sig för att lägga ner deras mobilavdelning Mobilab för att satsa på mobila kuponger vilket gjorde att en del av mina vänner där var tvungna att sluta.

Ett par månader efter lanseringen framkommer det vilka som ligger bakom Wrapp och det visar sig att de även har backning från både Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico och från LinkedIn-grundaren Reid Hoffmans Greylock så står det klart för mig. Wrapp är här för att ta över hela världens samtliga kuponger och göra dem mobila, och fort ska det gå.

Redan från början har de sagt att deras hemmamarknad inte alls är lilla Sverige utan det främst är USA de kommer att satsa på vilket är ett klokt val då det är en mycket större marknad. Genom den mycket tighta Facebook-integrationen så har de redan nu börjat ta över som standard när man ger bort födelsedagspresenter till varandra enkelt och de gör det bra. Det är mycket enkelt att göra och du får dessutom en notifikation varje gång någon du känner fyller år eller installerar appen och börjar använda tjänsten. Dessutom har de lyckats få tag i pixelputtaren Max Rudberg som verkligen kan sin grej för att göra webbplatser och mobilapplikationer vackra.

Det är kul att se att det går bra för ytterligare ett svenskt företag och att det verkligen finns företag som växer. Expansionstakten är hög och jag hoppas att det (snart) 70 personer starka teamet kommer finna lyckan i den USA-lanseringen som blev klart för drygt en månad sen. Blir det en standard för hur man ger presenter till varandra där som det är här så har verkligen Wrapp tagit över världens alla presentkort.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273