Semesterns böcker

Varje sommar på semestern så försöker jag minst läsa en eller ett par böcker. Inte bara att jag tappat en hel del läsande det senaste året så kan jag fortfarande inte läsa skönlitterärt utan enbart faktaböcker eller biografier. Det här året är det tre böcker som jag har fokuserat på att läsa. Den tredje boken i listan ska jag dessutom läsa som e-bok i Readmill för att enklare kunna gå tillbaka till de anteckningar jag har i boken.

Steve Jobs – en biografi
Det här är en självklar pjäs som måste stå i min har-läst-hylla som ännu inte har kommit dit.  Efter att ha följt vad Jobs har gjort från mitten av 90-talet hela vägen till hans död så är detta ett måste. Ska bli skoj att läsa om hans uppväxt och hur han behandlade Apple sina första år som hittills bara framkommit i artiklar och i filmen Pirates of the Silicon Valley. Han sägs vara ganska blödig i stora delar av boken också vilket säkerligen kommer bli konstigt att läsa om. Det är den jag tänker börja med i år och hoppas att jag kan ta fler böcker efter det.

Clout
Här är en bok som legat på mitt skrivbord på jobbet ett bra tag nu som handlar om innehållsstrategi vilket har legat mig nära om hjärtat det senaste året. Ska bli skoj att läsa ytterligare en bok i ämnet. Samtidigt så har jag Content Strategy For The Web av Kristina Halvorson i hyllan här hemma som kanske får komplettares med när jag läst färdigt Clout. Den rekommenderades så pass ofta i The Elements of Content Strategy av Erin Kissane så att jag var tvungen att köpa den. Nu ska den läsas också.

The Mobile Frontier
Den tredje boken jag tänkte läsa är The Mobile Frontier som är helt inriktad på mobil användbarhet. Det är lite mer att tänka på än vad det är när det gäller att designa för större skärmar och att man kan använda sig av bland annat platsen. Det finns inte så mycket böcker om det här ännu så det var liksom dags att köpa den första som kom ut för att grotta ner sig lite extra. Världen för mobila enheter ser annorlunda ut nu än vad det gjorde för bara ett par år sen.

Vilka böcker ska du läsa på din semester?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273