Semestern tänker jag använda till för att utbilda mig själv lite till

Jag tänker varje år att jag ska lära mig något nytt under semestern. Egentligen borde man lära sig något nytt varje vecka för att hålla den lågan vid liv på riktigt men eftersom mycket annat alltid kommer i vägen för det så sträcker jag mig till att lära mig något nytt på riktigt varje sommar och hoppas att jag kan få in lite lärdom titt som tätt.

Det kan handla om att läsa fler böcker och bli mer analytisk till att bli bättre på att skriva kod eller vika pappersflygplan. Det som jag lär mig mest på är oftast att träffa folk som inte är i samma bransch som använder sig av teknik och digitala medier som vanligt folk gör utan verktyg. Alltså de som bara läst om Twitter som säger något i stil med ”Jaja, ingen vill väl veta vad jag äter till frukost?” till de som klankar ner på Facebook utan riktig substans utan mest hatar det för hatandets skull. Det är de jag lär mig allra mest av men jag kan inte spendera hela mitt liv åt att bara träffa folk hela tiden, det gör jag ändå så mycket.

Den här semestern tänker jag gå igenom hela CodeYear. Företaget CodeAcademy har något de kallar CodeYear som började i januari i år. Det här är en gratis webbaserad utbildning för att lära sig programmera under ett helt år. Den går igenom webbprogrammering för att kunna göra sin egen webbapplikation. Precis det jag behöver göra lite då och då. HTML och CSS talar jag flytande men JavaScript har jag aldrig tagit mig tid att lära mig vilket alltid kan vara bra både för att kunna slutföra den frontend jag själv vill göra men även för att bli ännu skarpare på att wireframea och kanske främst för att prototypa. Kursen är perfekt för min sommar. Jag hoppas de kommer lite längre under hösten men under sommaren tänkte jag plöja igenom de 25 veckorna som hittills har varit. Det kommer nog ta ett tag för blocken var aningen större än vad jag trodde.

Idéerna vad jag ska göra med de nyfunna kunskaperna är många. Jag har precis gått igenom block nummer 2 och börjar känna mig mer och mer trygg med JavaScript. Har lång väg kvar att gå men det känns bra. Nu är det bara ett halvår kvar så ska jag kunna bygga min första webbapplikation med HTML, CSS och JavaScript. Sen tänkte jag lära mig något mer den här sommaren. Frågan är bara vad det ska bli. Kanske något nytt med Startitup?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273