Pocket

Trots att jag försöker att gå mer och mer åt det mobila hållet enbart så behövs det ibland tjänster som binder ihop mitt desktop-användande med mitt mobila användande. En av dessa tjänster använder jag mig ofta av för att sparar ner information till senare läsning. Ibland handlar det om att ha för många flikar öppna med videos, artiklar, recensioner, forumtrådar och annat man tänker att ”äsch, det där läser jag när jag får tid” och sparar fliken. Det har i vissa fall gått så långt att jag har behövt försöka ha enfliks-dagar för mig själv för att inte gå över det antalet öppna flikar att man ändå glömt bort vad man håller på med.

För ett par månader sen så bytte tjänsten Read it Later namn till Pocket och lanserades om med lite nya funktioner. Efter att ha använt Instapaper ett par månader och trivts med det som handen i handsken för att spara ner längre artiklar för att läsa de senare så spanade jag in Pocket när det lanserades. Jag var helt klart nöjd med Instapaper för det mesta men Pocket hade en funktion som jag verkligen saknat i år och det är att kunna spara ner videos för att titta på dem senare. Det är en riktig killerfeature eftersom flikarna ofta stannar kvar med en bunt videos på föreläsningar eller vad det nu kan vara som stannar kvar i webbläsaren.

En annan fördel med Pocket är att den både finns till iPhone och iPad vilket gör att jag sparar ner allt i min webbläsare och sen förflyttar fokuset för att konsumera det på iPaden eller iPhonen. Fantastiskt när man behöver något att läsa eller titta på när man är på resande fot. Skulle lugnt kunna rekommendera det flödet till alla. Det ärt fantastiskt att äntligen ha en applikation som löser mina tabb-problem. Nu ska jag bara lära mig att fokusera allt på en enda tabb. Går det ens?


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273