Om att slippa bloggångest

Jag har länge haft problem att definiera vad jag ska skriva här. Varje gång jag börjar igen så får jag ganska många hejarop som tycker om att läsa det som skrivs. Det är alltid roligt att skriva om vad som händer och jag trivs verkligen med det. Jag är verkligen en bloggperiodare som skriver när jag får lust och nu plötsligt fick jag lust att göra det. Den här gången hoppas jag dock att jag fortsätter också.

Anledningen till att jag började blogga var för att jag ville skriva om ”sociala medier” som i slutet på 2008 var the shit. Det fullkomligt sprutade ut tjänster dagligen och jag hade konto på varenda ett. Allt var spännande och nytt och i början på 2009 så startade jag bloggen för att skriva lite om det. Jag var i princip sist ut av de internauter jag kände och tänkte att det var dags så det var bara att köra. Jag registrerade domänen och satte upp en WordPress-blogg lite snabbt.

Att blogga om sociala medier var roligt i sisådär fem dagar och sen började jag skriva om hur jag tycker banker borde vara i framtiden. Inlägg som blev riktigt lyckade och fick både bra feedback utifrån och en del bra kommentarer. Sen började jag helt plötsligt fokusera på banker ett litet tag. Det var kul ett par månader. Sen fanns det inte så mycket att skriva om framtidens banker.

Sen kom mikrobloggen och bloggens mellanbröder Tumblr och Posterous. Det var ett enkelt sätt att kunna posta snabba inlägg och jag tänkte helt gå över till dessa för att det var smidigare. Men det blir plötsligt något som saknar då också. Ska jag posta föreläsningar eller ska jag posta citat eller bilder på katter? Usch. Denna ångest för att posta något som håller ”kvalitet nog” är galet jobbig.

Jag har varit förvirrad i vad jag ska publicera här eller inte men nu fick det vara nog. Jag kommer skriva om det jag vill skriva om. Det kommer vara högt och lågt. Ena stunden kan det handla om folk som köar till sneakers och andra stunder om vad jag tycker om interna appar för företag eller kanske appar som jag tycker om såsom Pocket. Jag trivs med det och min bloggångest försvann direkt och det har dessutom gjort att jag börjat försöka skriva flera bloggposter i rad och tidsinställa dessa för att kunna slippa posta något någon dag utan att få ångest för det. Har en del poster för dessa dagar. Den här till exempel. Allt handlar bara om att skriva om det man tycker om, och det är det jag gör nu. Äntligen.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273