Interna appar för företag

Något som jag tycker man hör om mer och mer och dessutom ser mer och mer är företag som har tagit fram interna appar till sina anställda. Det är allt ifrån storföretag som vill göra det enklare att hålla koll på dokument och processer till företag som är placerade på olika ställen och till och med skolor och kommuner börjar snegla mer på iPhones och iPads.

Mäklare är ett sånt tydligt exempel där man verkligen kan se mervärdet. Så fort du kommer på en visning vill du enkelt kunna göra en intresseanmälan, se vilka fler visningar som är i området samtidigt eller kanske hitta något av samma storlek. Att enkelt kunna fråga den mäklaren som håller i visningen kanske inte ger mer sälj till honom eller henne men desto till företaget. Skandiamäklarna har utvecklat en iPad-app för internt bruk för ett tag sen. Det perfekta med mäklarna är att de alltid är platsbaserade på olika ställen vilket gör att iPaden är den perfekta enheten för att kunna använda den lite varstans. Hoppas verkligen att fler mäklare vågar ta steget och göra samma sak.

Ett annat bra exempel är storföretag där mycket dokument skickas runt mellan olika personer på olika platser. Man började redan för några år sedan att se på molntjänster för storföretag och de flesta verkar väl har förstått varför nu men att kunna använda samma enhet för att enklare kunna dela anteckningar, mätdata eller andra typer av dokument som ändras ofta och på många platser samtidigt. Man ser också Apples produkter allt oftare på företag och jag har till och med hört om företag som tidigare var stora förespråkare för Microsoft som numera vägrar deras mobiler (och Android-enheter) för att de inte vet vad som släpps igenom. Apple har vunnit en del företags hjärtan via sin stenhårda koll av de apparna som utvecklas.

Min egen dröm är att få göra en whitelabelad app till e-handlare så att de enkelt kan öppna fysiska popup-stores där de är för stunden. Det skulle vara en perfekt för att kunna turnera med sin e-handel och låta folk känna på eller prova det man säljer för att sen låta kunderna enkelt beställa via ett iPad-gränssnitt. Man skulle samtidigt kunna släppa appen i Appstore bara för att få ökad försäljning i stort.

Jag hoppas fler och fler företag satsar på interna appar för att effektivisera sina organisationer. Det finns mycket och göra. Det gäller bara att någon vågar visa upp sina interna appar utåt så att andra vågar sig på samma sak.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/peterrosdahl/webapps/dev_rosdahl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273